sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Munahyydyke

Vihdoin ja viimein löysin ohjeen tähän taivaalliseen herkkuun! Tätä on aina hotelleissa aamupalalla tarjolla :) Tää on rakkaus ruokaa <3 maistuu niin taivaalliselle!

 Kuva ei nyt anna yhtään oikeutta tälle herkulle, näyttää lähinnä munakokkelilta, mutta oli niin kiire kuvata ko halus päästä jo maistamaan, et lopputulos kärsi :D Ehkä tulossa parempikin kuva..

Alkuperäinen ohje löytyi Muna kirjasta

4 munaa
4dl kuohu/ vispikermaa (laitoin milbonan punaista vispiä)
1tl suolaa
valkopippuria

Sekoita aineet keskenään. Kaada esim 1l vetoseen voideltuun leipävuokaan ja peitä foliolla. Laita isompaan astiaan kuumaa vettä ja leipävuoka siihen (vesihaude). Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Mulla tää oli reilun tunnin uunissa ko en tajunnu tota vesihaudehommaa, eli suht normilämpöstä vettä ni eihän se lähteny hyytymään. Eli vesi saa olla lähes kiehuvaa. Kannattaa välillä vaikka veitsellä kokeilla onko massa jo hyytynyt.

Lopputulos on aivan taivaallisen kermaista, samettista, pehmeää ja tutisevaa!!

4 kommenttia:

 1. :) voit kokeilla myös maitojauheesta ja vedestä tms... ja kokeiles ruohosipulia silputtuna sekaan =)

  VastaaPoista
 2. ruohosipuli toimii kyllä tossa, mutta kun meillä ei sitä muut syö tai siis omsi ei syö :) ja maitojauheessa hiilarit nousee taas sen verran korkeelle et pitäydyn kermassa :) alkuperäsessä ohjeessahan tää tehään kulutusmaitoon.

  VastaaPoista
 3. Pitääkö vedenpinnan ylettyä munaseoksen pinnan yläpuolelle vesihauteessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa pitääkö mutta mä oon laittanu sillee että on seoksen yläpuolella.

   Poista